Inrichtingsplan Brijder

Enthousiaste reacties ontvangen we nu de directe relatie tussen de nieuwe verslavingskliniek (arpros architecten) de buitenruimte en de omgeving zich duidelijk aftekent. Geleidelijke overgangen van binnen naar buiten moeten een opgesloten gevoel zoveel mogelijk voorkomen.

De verhoogde stalen rand rondom het gebouw met daarachter split en beplanting moet het regenwater opvangen dat van de daken valt. Dit voorkomt teveel uitspoeling en aantasting van het maaiveld. Ook de “eivormige” plantvakken op het voor- en achterterrein bergen door middel van grindkoffers regenwater. De sprekende vormen van de opvallende flagstone-bestrating trekken zich van de gevels weinig aan. Op een vanzelfsprekende wijze worden binnen- en buitenwereld zo met elkaar vervlochten. Een beplantingsplan is gemaakt voor de borders, maar ook voor de blinde muur van de sporthal aan de westzijde. Staalkabels of -matten aan de gevel bieden klimplanten de mogelijkheid de muur in geuren en kleuren te verbijzonderen. 

Brijder is er één van vijf deelgebieden van het GGZ-terrein in Den Haag, die worden heringericht als nieuwbouwlocatie. Voor dit terrein aan de Monsterseweg (ca.90 ha) van Parnassio Bavogroep stelden wij niet alleen de visie op, maar ook het handboek voor de buitenruimte.   

Zorgterreinen Inrichtingsplan Healing Environment
Inrichtingsplan Brijder
Inrichtingsplan Brijder
Inrichtingsplan Brijder
Inrichtingsplan Brijder
Inrichtingsplan Brijder

Vollmer & Partners // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl                  

Vollmer & Partners: Tel. 033 2851685 VACATURE