Beplantingsplan Brijder

Beplantingsplan Brijder
Beplantingsplan Brijder
Beplantingsplan Brijder
Beplantingsplan Brijder

Het beplantingsplan voor de entree van de nieuwe verslavingskliniek Brijder is zorgvuldig uitgewerkt op basis van het inrichtingsplan. Grote inheemse boomsoorten als beuk, eik en esdoorn maken de overgang naar de bosrand. Dichterbij het nieuwe gebouw zijn kleiner blijvende bomen (cultivars) toegepast: mongoolse linde en steeneik.

 

Bosplantsoen is teruggebracht daar waar afscherming gewenst is. Hiermee is tevens aan de herplantplicht voldaan. De eivormige plantvakken in de grindkoffers bieden in elk seizoen een andere aanblik. Rand- en hartbeplanting wisselen elkaar in bloeimaanden af. De toegepaste liguster (heester) staat bekend om zijn lekkere geur. Ook de bloesem van de mongoolse linde ruikt niet alleen voor mensen lekker, maar is ook aantrekkelijk voor bijen.

 

Rond de verkeerslus zorgt de grasachtige beplanting het hele jaar voor structuur en textuur. Dit lage gras krijgt sprekende accenten van hoger, wuivend siergras met crèmegele bloeiwijze. Wintergoene beplanting is aangebracht rond bergingen en fietsenstalling. In de bosrand zorgen bolletjes van boshyacinten in het voorjaar voor een vrolijke verrassing.

Brijder is er één van vijf deelgebieden van het GGZ-terrein in Den Haag, die worden heringericht als nieuwbouwlocatie. Voor dit terrein aan de Monsterseweg (ca.90 ha) van Parnassio Bavogroep stelden wij niet alleen de visie op, maar ook het handboek voor de buitenruimte.   

Healing Environment
Beplantingsplan Brijder

Vollmer+partners. // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl    Vakantiesluiting 5 t/m 9 aug 2024

Vollmer+partners: Tel. 033 2851685 Vakantiesluiting 5 t/m 9 aug 2024