Binnentuinen CDP

Binnentuinen CDP
bron: EGM architecten

Twee binnentuinen en een dakterras bieden voor de cliënten van het Centrum Dubbele Problematiek veelal het enige contact met de buitenlucht, de natuur en de seizoenen. Het ontwerp voor de inrichting hebben wij dan ook secuur ter hand genomen, overtuigd als wij zijn van de bijdrage die een zorgvuldige omgeving kan leveren aan de leefkwaliteit en soms zelfs aan het helingsproces.

De tuinen zijn vrij bescheiden van omvang, maar worden optisch vergroot door een samenspel van lijnen, doorzichten en meanderende ruimtes. De textuur van de gevarieerde beplanting versterkt het ruimtelijk effect en is zo gekozen dat zij in elk seizoen een interessant aanblik biedt . Om de ruimte zo min mogelijk te onderbreken zijn geen aparte zitelementen toegevoegd, maar zijn zitranden her en der ingezet. Het maken van vastzittend meubilair was bovendien noodzakelijk, vanwege mogelijk onvoorspelbaar gedrag van cliënten, die worden behandeld voor een combinatie van ernstige psychiatrische problemen en verslaving. Sommige zitplekken liggen aan een open plek met mogelijkheid voor ontmoeting, andere meer afgezonderd  en besloten. Ook in bezonning en uitzicht wordt voor elk wat wils geboden.

Het drietal ontwerpen gaat een duidelijke relatie aan met de architectuur (EGM architecten). De aansluiting van het CDP op haar directe omgeving is in het inrichtingsplan verder uitgewerkt.

Andere binnentuinen: Regionaal Gezondheidscentrum, Respect en Gesloten kliniek.

Zorgterreinen Healing Environment
Binnentuinen CDP

Vollmer+partners. // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl   

Vollmer+partners: Tel. 033 2851685