Binnentuinen RGC Haagstreek

Binnentuinen RGC Haagstreek
Binnentuinen RGC Haagstreek
Binnentuinen RGC Haagstreek
Binnentuinen RGC Haagstreek

De binnentuinen van Haagstreek zijn bijzondere plekken, want hoewel klein in oppervlak worden ze intensief gebruikt. Ze bieden een kortstondig buitengevoel voor cliënten, bezoekers en personeel. Het Regionaal Gezondheidscentrum is het enige gebouw van Haagstreek dat zich duidelijk oriënteert op de omgeving buiten de besloten locatie. Dit maakt dat de binnentuinen toegankelijk zijn voor zowel bezoekers en personeel als cliënten.

Het ontwerp voor de binnentuinen sluit aan op het gebouwconcept dat een simpele rechte vorm combineert met een gebogen gevel. Golvende lijnen van opstaand cortenstaal, in combinatie met rechthoekige plantenbakken bepalen de ruimte in de binnentuinen. Een begroeide pergola zorgt voor een fysieke scheiding.

De beplanting is opgebouwd uit drie verschillende lagen. De onderbeplanting zorgt het gehele jaar door voor een bedekte, gevarieerde bodem. Daarnaast zorgen groepen vaste planten en kleinere heesters voor de afscherming tussen de kamers en de gemeenschappelijke tuinen. De solitaire en meerstammige bomen maken de verticale gelaagdheid in de tuin compleet. De inrichting sluit in materiaalgebruik aan op het inrichtingsplan dat wij hebben gemaakt voor het gehele terrein. Zie ook de binnentuinen van de gesloten kliniek en binnentuinen CDP (andere locatie).

Binnentuinen RGC Haagstreek

Vollmer+partners. // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl    Vakantiesluiting 5 t/m 9 aug 2024

Vollmer+partners: Tel. 033 2851685 Vakantiesluiting 5 t/m 9 aug 2024