Inrichtingsplan GML

Het Gemeenschappelijk Milieu Laboratorium (ontworpen door RAU architecten) ligt aan de noordoostzijde van het Noordwest Cluster in De Uithof. Het wordt verbonden met TNO en het nog te realiseren GEO-gebouw. Deze units vormen gezamenlijk een belangrijke drie-eenheid, waarvan het GML de hoofdentree vormt. Voor ruim 1300 werknemers en 200 studenten zal deze entree een dagelijks welkom zijn. 

Het ontwerp voor de buitenruimte sluit aan op het structuurontwerp dat wij voor het gehele Noordwestcluster maken. Zolang het structuurontwerp nog niet definitief is en de nieuwbouw niet geheel gerealiseerd, geldt de bestrating en beplanting uit het ontwerp als voorlopig. Eén van de kernprincipes uit dit ontwerp is dat gras tot aan de gevels loopt. Aan de voorzijde van het gebouw komt een groen grasplein. Deze wordt doorsneden door een loper met een aantal zitelementen. Het wordt een open, representatief en prettig entreegebied waar men even rustig kan zitten of van de zon kan genieten. De achterzijde wordt meer functioneel ingericht. Opvallend is het bestratingsmateriaal: hergebruikte stenen uit de plofmuren van een nabijgelegen laboratorium.

Rode tulpen zorgen voor een uitbundige voorjaarsgroet. Fluweelbomen aan beide kanten van de glazen pui verbinden voor-en achterzijde visueel. Het ontwerp is uitgewerkt in technische uitvoeringstekeningen met bijbehorende werkomschrijving.

Werklocaties Inrichtingsplan Landgoed en Campus
Inrichtingsplan GML
Inrichtingsplan GML
Inrichtingsplan GML
Inrichtingsplan GML
Inrichtingsplan GML

Vollmer & Partners // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl                  

Vollmer & Partners: Tel. 033 2851685 VACATURE