Buitenhuis Blom, Amersfoort

Het Rijksmonumentale klooster en omringend terrein van de KIMB (Kerkelijk Instituut Mgr. Blom) wordt getransformeerd naar een landgoed met maatschappelijk relevante zorgvoorzieningen en wonen, waarbij veel ruimte is voor sociale woningbouw. De herbestemming van Het Vlinderhuys is onderdeel van de uitwerking van ons stedenbouwkundig plan voor deze transformatie. Bijzondere Plekken neemt het voortouw voor de maatschappelijke invulling.

Het Buitenhuis wordt een multifunctionele locatie waarin bijvoorbeeld een leerwerkbedrijf zorgt voor het beheer, in samenwerking met de bewoners van het Landgoed. Verder kunnen vanuit het Buitenhuis diensten geleverd worden aan bewoners en medewerkers op het Landgoed en uit de directe omgeving. Te denken valt aan een wasserette, kinderopvang, dagbesteding, coaching en beweging, moestuin, kas en biologische eetgelegenheid en vergaderruimte.

Wees welkom op de inloopmiddag alhier op zaterdag 18 februari 2023: deel je mening en gedachten en/of laat je informeren! Wij zijn aanwezig, net als de initiatiefnemers (Van Wijnen, Beweging 3.0, Bijzondere Plekken en Omnia Wonen) en architectenbureau AGNOVA Architecten.

Erfgoed Actueel Ontmoeting en recreatie Inrichtingsplan Inclusieve samenleving
Buitenhuis Blom, Amersfoort
Buitenhuis Blom, Amersfoort
Buitenhuis Blom, Amersfoort
Buitenhuis Blom, Amersfoort
Buitenhuis Blom, Amersfoort

Vollmer & Partners // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl              

Vollmer & Partners: Tel. 033 2851685