Sportboulevard De Engh, Soest

Sportboulevard De Engh, Soest
Sportboulevard De Engh, Soest
Sportboulevard De Engh, Soest
Sportboulevard De Engh, Soest

In Soest is een bestaand sportcomplex omgevormd tot de nieuwe ‘sportboulevard De Engh’. Bij het integrale landschapsontwerp dat wij hiervoor hebben gemaakt speelt de inpassing van praktische randvoorwaarden weliswaar een belangrijke rol, maar deze voert niet de boventoon. Het landschap toont zich nu in de winter nog niet uitbundig, maar in de lente des te meer.

De manier waarop je het complex benaderd, te voet, op de fiets of met de auto is zorgvuldig doordacht. Het is de uitstraling van het entreegebied, de samenhang met de omgeving, de inpassing van waardevol bestaand groen en natuurinclusie die de buitenruimte karakteriseert en tot een plezierige, informele ontmoetingsplek maakt. Kleurrijke, droogtebestendige beplanting en bomen geven het verduurzaamde en uitgebreide sportcomplex een nieuw en uitnodigend aanzien. De biodiversiteit neemt daarbij aanzienlijk toe. De verhoogde zitrand langs beplantingsborders houdt geparkeerde auto´s uit het zicht, maar biedt ook royale zitruimte.

Zowel in het landschapsontwerp als in de architectonische uitwerking, die door AGNOVA architecten ter hand is genomen, zijn duurzame en hergebruikte materialen toegepast. Onder andere het beton en het vele hout dat tegen de gevels geplaatst is krijgt in Sportboulevard De Engh een tweede leven. Van het ontwerp voor de sportvoorziening maakte AGNOVA een video:

Het plan dat we maakten voor de architectenselectie samen met AGNOVA, Hiensch engineering, Koopmanschap kostenadvies en Van Rossum raadgevende ingenieurs werd unaniem als beste beoordeeld. Niet alleen door het projectteam, maar ook door de omwonenden én de sporters. Gemeente Soest: “Het plan wordt met name hoog gewaardeerd om de inpassing in de omgeving en de innovatieve oplossingen voor duurzaamheid.”

Werklocaties Actueel Ontmoeting en recreatie Inrichtingsplan Klimaatadaptatie / natuurinclusie
Sportboulevard De Engh, Soest
feestelijke opening januari 2024

Vollmer+partners. // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl   

Vollmer+partners: Tel. 033 2851685