Inrichtingsplan Antes kliniek R/ART

Op het Delta terrein te Poortugaal heeft Antes een nieuwe kliniek ontwikkelt voor langdurige zorg aan mensen met psychische klachten. Vollmer & Partners heeft het ontwerp voor de buitenruimte rondom dit zorggebouw gemaakt.

De nieuwbouw (01-10 architecten) bestaat uit vier vleugels die zich uitstrekken over de locatie. Het Albeda Zorgcollege heeft met tien leslokalen en een leerplein ook een plek in de nieuwe kliniek gekregen. Het terreinontwerp voorziet in een uitnodigend entreeplein met zitranden. Aan de andere zijden wordt ruim zicht geboden op de  open parktuin met zijn waterpartijen en fraaie bomen. Verder sluit de inrichting aan op de plattegrond, de functionele vereisten van de zorginstelling en de hoogteverschillen in het terrein. Om verrommeling zoveel mogelijk te voorkomen is een expeditieplaats ingepast aan de noordzijde van het terrein.

Het terrein in Poortugaal bestaat ruim honderd jaar. De meeste zorgpanden stammen uit de jaren ‘80 en veel van deze panden zijn aan vervanging toe. Met de bouw van de kliniek is de eerste stap gemaakt met de herontwikkeling van het woon- en zorgterrein.

Zorgterreinen Actueel Inrichtingsplan Healing Environment
Inrichtingsplan Antes kliniek R/ART
bron: 01-10 architecten
Inrichtingsplan Antes kliniek R/ART
project in aanbouw
Inrichtingsplan Antes kliniek R/ART
beplantingsplan
Inrichtingsplan Antes kliniek R/ART
Inrichtingsplan Antes kliniek R/ART

Vollmer & Partners // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl                 

Vollmer & Partners: Tel. 033 2851685