Spoorzone Bloemenbuurt in Doetinchem

Spoorzone Bloemenbuurt in Doetinchem
Spoorzone Bloemenbuurt in Doetinchem
Spoorzone Bloemenbuurt in Doetinchem

Voor de bouw van nieuwe woningen in de spoorzone van de Bloemenbuurt maakten wij een natuurinclusief plan. Dit deden wij in teamverband maakten met Veluwezoom Verkerk, AGNOVA Architecten, Aveco de Bondt, Woonsupportplus, Civil Management en PlusWonen

De locatie kent een karakteristiek hoogteverschil van twee meter, waar in het plan optimaal gebruik van wordt gemaakt. Het stedenbouwkundig plan speelt zorgvuldig in op de kwaliteiten van het gebied en tracht zo goed mogelijk rekening te houden met het uitzicht en de woonkwaliteit van de omwonenden. Tegenover bestaande woningen zijn groene scheggen gesitueerd. De nieuwbouw komt aan weerskanten van de groene scheggen en staat op plekken waar de woningen zo min mogelijk het uitzicht belemmeren. De huidige bewoners houden daarmee een mooi uitzicht op het groen en de nieuwe huurders wonen straks in een parkachtige omgeving met veel groen. 

Het plan voorziet in diverse maatregelen voor klimaatadaptie. Groene scheggen krijgen een open inrichting met een natuurlijke uitstraling. Onder andere wadi’s, bloemenweides en fraaie solitaire bomen krijgen daarin een plek. meer infomatie over woninggrootte en huurprijs vindt u op de website van Sité Woondiensten.

3D-impressies: AGNOVA Architecten

Woongebieden Stedenbouwkundig plan Klimaatadaptatie / natuurinclusie
Spoorzone Bloemenbuurt in Doetinchem

Vollmer+partners. // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl   

Vollmer+partners: Tel. 033 2851685