Circulair landschapsontwerp - Ecopark DeLimes

Het nieuwe, circulaire afvalsorteerstation van Alphen aan den Rijn oogt opmerkelijk groen, ondanks de beperkte ruimte voor beplanting op het terrein. De landschappelijk ingerichte oevers vol bloemen en kruiden bepalen het beeld van de passant. Voor de inrichting van het terrein is gebruik gemaakt van hergebruikte materialen: schanskorven met puin (van het pand dat gesloopt werd op deze locatie), gebroken dakpannen, restpartijen klinkers.

Opdrachtgever

gemeente Alphen aan den Rijn

Vraag

Een Ecopark ontwerpen volgens de principes van Cradle to Cradle.

Uitdaging

De heldere eisen voor logistiek en milieunormen respecteren en toch een zo groen mogelijk haal-brengstation realiseren met hergebruik van materialen en middelen.

Resultaat

Een gebruiksvriendelijk Ecopark met een opvallend groene uitstraling. Opmerkelijk is het contrast tussen de strakke kaders van de schanskorven (gevuld met puin) en het speelse karaktervan de natuurvriendelijke oevers. Hergebruikte materialen zijn in de gebouwen en in het landschapsontwerp toegepast.

Partner

agNOVA architecten

Werklocaties Ruimtelijke visie Klimaat / duurzaamheid
Circulair landschapsontwerp - Ecopark DeLimes
Circulair landschapsontwerp - Ecopark DeLimes
Circulair landschapsontwerp - Ecopark DeLimes
Circulair landschapsontwerp - Ecopark DeLimes
Circulair landschapsontwerp - Ecopark DeLimes
case
Het Ecopark is zoveel meer...
Kees van Velzen
Wethouder gemeente Alphen aan den Rijn

Vollmer & Partners // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl                  Vacature!

Vollmer & Partners: Tel. 033 2851685 VACATURE