Wilhelminawerf Utrecht

Met de realisatie van Wilhelminawerf is Utrecht een markante woonplek rijker. Ons ontwerp voor de buitenruimte is stoer met fijne randjes. De inrichting houdt de ambities vast van het stedenbouwkundig plan (Liesbeth van der Pol, Dok architecten), dat een bedrijventerrein aan het Merwedekanaal transformeert tot een aantrekkelijk stedelijk woongebied rond een klein haventje. De verschillende sferen in het plan zijn in het buitenruimte-ontwerp uitgewerkt. De robuuste sfeer van een havengebied is gecombineerd met een verfijnde inrichting passend bij een woonomgeving van nu. Duidelijke zoneringen gaan samen met subtiele aanduiding van encroachment-zones.

Hoogwaardige groen is ingezet als verbijzonderend element in de overheersend verharde havenwereld van de Wilhelminawerf. Hieraan hebben wij in het beplantingsplan verdere uitwerking gegeven. Vollmer & Partners stelde ook het bestemmingsplan voor Wilhelminawerf op. Architectuur door DOK Architecten, opdrachtgever is Kondor Wessels.

Nieuws: Wilhelminawerf stond op de longlists voor de ARC Awards 2022 in de categorie Architectuur en is gepubliceerd in het Jaarboek Architectuur 2022-2023.

Woongebieden Centra Actueel Inrichtingsplan Bestemmingsplan Stedelijke transformatie
Wilhelminawerf Utrecht
foto: Rufus de Vries
Wilhelminawerf Utrecht
Wilhelminawerf Utrecht
Wilhelminawerf Utrecht
Wilhelminawerf Utrecht

Vollmer+partners // Arnhemseweg 6, 3817 CH Amersfoort // Tel. 033 2851685 // info@vp.nl               

Vollmer+partners: Tel. 033 2851685