Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
033 2851685
info@vp.nl


    

 

Inrichtingsplan Ecopark Delimes, Alphen aan den Rijn

Het nieuwe afvalsorteerstation van Alphen aan den Rijn oogt opmerkelijk groen, ondanks de beperkte ruimte voor beplanting op het terrein. De landschappelijk ingerichte oevers vol bloemen en kruiden bepalen het beeld van de passant. Opmerkelijk is het contrast tussen de strakke kaders van de schanskorven (gevuld met puin) en het speelse karaktervan de natuurvriendelijke oevers. Wij hebben het plangebied op een heldere wijze in haar context geplaatst en de keuze voor beplanting en materialen daarop aangepast. 

Het Ecopark is een leer-, leef-, werk-, en recreatiepark voor materiaalstromen en duurzame energieproductie. De gemeente Alphen aan den Rijn stelde een ambitieuze ontwikkelingsvisie op. Geinspireerd op het principe van Cradle 2 Cradle gelden duurzame uitgangspunten voor iedere ontwikkelfase van dit project. In ons ontwerp voor de buitenruimte is hergebruik van materialen en middelen in brede zin ontwerpaanleiding geweest. Zo zijn de paden en wegen aangelegd van hergebruikt bestratingmateriaal. De gebouwen zijn ontworpen door agnova architecten


Het principe om bestaand kapitaal en landschap te gebruiken is voor ons een vanzelfsprekendheid. Vanuit dit duurzame gedachtegoed ondernemen wij veel meer. Het vakblad Groen heeft in het januarinummer (2014) ruim aandacht besteed aan dit project. Ook het kenniscentrum Duurzaam Bouwen, Het Leidsch Dagblad en Superuse maken melding.

 

foto 1

 

foto 2

 

foto 3

 

foto 4

 

foto 5

Arnhemseweg 6
3817 CH Amersfoort
033 2851685
info@vp.nl


    

 

Webdesign » SPRANQ Utrecht
Sitemap